Благой Георгиев игра цял мач при загубата с 0:1 на неговия Дуисбург срещу Хамбургер в мач от 11-я кръг на Първа Бундеслига.

Българинът се завърна в игра за „зебрите” след изтърпяното наказание заради получен червен картон при загубата от Вердер Бремен, като не успя да вземе участие в гостуването на Енерги Котбус, а наставникът на тима му гласува пълно доверие срещу Хамбургер.

Единственото попадение в срещата бе дело на Винсент Компани. Белгийският защитник се разписа в 37-та минута на двубоя, за да донесе очаквано победата на своя тим срещу аутсайдера Дуисбург.

По този начин „зебрите” записаха осма загуба от началото на сезона и се закотвиха на дъното в таблицата с едва 9 точки в актива си, докато тимът, отстранил Литекс в първия кръг на турнира за Купата на УЕФА се изкачи на второто място с 23.

Лидер е Байерн Мюнхен с 27 точки, който в последния мач от 11-я кръг на немското първенство не успя да победи Борусия Дортмунд. Срещата завърши без победител при резултат 0:0.

Борусия Дортмунд бе по-добрият отбор, най-вече през второто полувреме, и може да се каже, че Байерн Мюнхен се отърва от загуба.

Най-чистото положение за гостите бе през първото полувреме - в 36-та минута, когато последователно два пъти напречната греда бе разклатена - първо след шут от 40 метра на Мартин Демичелис, а след това при добавката на Мирослав Клозе.

Баварците остават на върха, но преднината им бе намалена на четири точки от Хамбургер, който вече е втори.