Отборът на Дуисбург с Благой Георгиев записа 14-та си загуба от началото на сезона и остава закотвен на дъното в класирането на Бундеслигата. Българинът остана на терена през всичките 90 минути и успя да демонстрира качествата си, но въпреки това неговият тим записа поражение с 2:3 от Щутгарт в среща от 20-я кръг на местното първенство.

„Зебрите” успяха да догонят своя съперник, който поведе с 2:0, но Дуисбург направи доведе резултата до 2:2. Във втората минута от даденото от съдията продължение обаче Хитцспергер наказа домакините, за да оформи крайното 3:2, а с това и да донесе успеха за Щутгарт.

Станислав Ангелов също игра цял мач за своя клуб, но и неговият тим не успя да спечели така нужните му точки, които в края на първенството може да се окажат от изключително голямо значение за оставането им в елита. Енерги Котбус претърпя поражение с 0:2 от Борусия Дортмунд и така остава на предпоследното място в класирането с 16 точки, като след него е единствено Дуисбург, който има 14 точки. На Енерги не помогна и фактът, че германският канцлер Ангела Меркел бе на стадиона. Малко преди началото на двубоя Меркел стана почетен член на клуба и получи фланелка с номер 10.

Другият българин в състава на Енерги Димитър Рангелов не взе участие в двубоя заради контузия. Нападателят в момента се подлага на физиотерапия, за да излекува травмата на гърба си.

Четвъртият българин, който се подвизава в Първа Бундеслига – Валери Домовчийски, се контузи по време на тренировка и не попадна в групата за двубоя на Херта Берлин срещу Арминия Билефелд, който приключи при нулево равенство.

Очаквано вторият във временното класиране Вердер Бремен спечели срещата си с Нюрнберг с 2:0 с попадения на Розенберг и Класнич. По този начин „бременските музиканти” се изравниха по точки с лидера Байерн Мюнхен, който утре гостува на Хановер.

Останалите резултати:

Карлсруе – Леверкузен 2:2

Ханза Рощок – Франкфурт 1:0

От вчера:

Шалке – Волфсбург 1:2

Утре:

Хановер – Байерн Мюнхен

Хамбургер - Бохум