Отборът на Терек Грозни, с Благой Георгиев и Валентин Илиев в състава си, успя да се справи със сочения за фаворит отбор на Динамо Москва, в чиито редици се подвизава Цветан Георгиев. В среща от 3-я кръг на руското първенство отборът, воден от Вячеслав Грозни, победи, макар и с минималното 1:0 столичния отбор, който завърши на трето място в изминалия шампионат на страната.

Българското дерби се получи едва през второто полувреме на мача, тъй като Цветан Генков се появи на терена в 46-та минута на срещата. Валентин Илиев и Благой Георгиев пък излязоха като титуляри за домакините и изиграха по пълни 90 минути при победата на своя отбор.

Единственото попадение в мача падна в 13-та минута. Тимур Джабраилов бе точен след меле в наказателното поле.

Българският национал Благой Георгиев пък също се оказа много полезен за Терек, след като успя да изкара втори жълт и съответно червен картон за Владимир Гранат от Динамо Москва в 73-та минута на мача. Още в самото начало на двубоя бившият футболист на Славия опита с няколко добри атаки да изненада вратаря Владимир Габулов, но без успех. В 23-та българинът получи и жълт картон за нарушение на правилата. На няколко пъти пък Валентин Илиев трябваше да спира нападателя на столичани Цветан Георгиев, с което не му позволи да покаже възможностите си.

Участие за Терек взе и бившият футболист на ЦСКА Радослав Забавник. Флорентин Петре остана извън групата, заради контузия.

По този начин Терек Грозни излезе начело в класирането на първенството със седем точки, но преди да са завършили всички двубои от третия кръг. Динамо Москва вече е на 3-та позиция с актив от 6 точки.