Българският полузащитник Благой Георгиев беше титуляр за своя Оренбург в зрелищния мач срещу ФК Краснодар от 13-ия кръг на руското първенство. Визитата на новака приключи при равенство 3:3, което беше гарнирано и с по един директен червен картон за всеки от отборите.

34-годишният Георгиев остана на терена до 56-ата минута, по това време тимът му все още водеше в резултата. За да се случи това Оренбург се нуждаеше от пълен обрат, а първото полувреме на „Кубан Стейдиъм“ беше истинска сензация.

Краснодар дръпна много рано с 2:0 в резултата. В 9-ата минута уругваецът Маурисио Перейра откри за домакините, а само две по-късно Ари, който му асистира, сам се разписа след подаване на Виктор Калешин.

Домакините много бързо помислиха, че ги очаква безоблачен следобед, а това им струва скъпо. В 16-ата минута Бреев намали за Оренбург, а в 21-ата Полуяхтов вкара за 2:2. За да стане шокът по трибуните пълен, отново Полуяхтов се разписа за 3:2 в 31-ата минута.

В края на първата част Краснодар остана с човек по-малко на терена, след като 18-годишният Куаси Ебуе бе изгонен с директен червен картон.

Грешката на Оренбург беше, че тръгна да пази резултат още от самото начало на второто полувреме. Тимът се справяше добре с тази задача до 74-ата минута, когато Андрей Малих фаулира откъсващ се съперник и също видя червения картон. Жоазиньо изпълни прекия свободен удар, а Александър Мартинович завърши комбинацията, за да фиксира крайното 3:3.

Равенството остави Оренбург над опасната зона, макар и само на точка от нея. Тимът е 12-и с 11 пункта, докато Краснодар е 5-и в подреждането с 21.