Отборът на Благой Георгиев и Ибрахима Гай Цървена звезда стана шампиона на Сърбия три кръга преди края на местното първенство. „Звездашите” спечелиха титлата пред повече от 12 000 зрители на стадиона на кръвния враг Партизан след като го победиха с 2:1 и с преднина от 14 точки пред „черно-белите” няма как да бъдат достигнати на върха на класирането.

 

Сенегалецът с български паспорт Ибрахима Гай започна като титуляр за Звезда и изигра пълни 90 минути, докато националът Благой Георгиев бе записан като резерва, но не влезе в игра.

 

В 19-тата минута на 130-тото дерби на Белград гол на Игор Бурзанович изведе Цървена звезда напред в резултата. Партизан изравни четири минути след началото на второто полувреме чрез Антонио Рукавина. Ненад Милияш даде победата на „червено-белите” в 64-тата минута с попадение от дузпа.

 

Спечелената титла е 25-та в историята на Цървена звезда и втора поредна. Любопитен факт от историческа гледна точка е, че „звездашите” на практика за първи път стават шампиони на Република Сърбия, тъй като предишните са били спечелени под флаговете на Югославия и на Съюзна република Сърбия и Черна гора.

 

Европейските шампион от 1991 година могат да запишат и десетия си златен дубъл, ако победят Войводина Нови Сад на финала за Купата на Сърбия на 15 май.