Благой Георгиев и неговият Дуисбург се смъкнаха на последното място в германската Бундеслига, след като загубиха с 0:1 от Айнтрахт Франкфурт в мач от последния кръг на есенния полусезон.

Българският халф започна като титуляр и остана на терена до края на срещата, но не успя да помогне с нищо на своя тим. Загубата остави „зебрите” на последно място в класирането с 13 точки. В петък последният тогава в подреждането Енерги постигна разгромна победа с 5:2 над Хановер 96. За успеха на отбора от Котбус два гола вкара българският нападател Димитър Рангелов. Трите точки стигнаха на „червено-белите”, за да завършат първата част от германското първенство на 15-а позиция с 15 точки в актива си.

В двубоя на „MSV-Arena” в Дуисбург гостите се представиха далеч по-убедително и заслужено спечелиха три точки. Единственото попадение в мача реализира Аманатидис в 40-та минута. През втората част „зебрите” не направиха нищо, за да променят нещата в своя полза и логично загубиха мача.

В друга среща от кръга Ханза Рощок се наложи с 2:0 над Бохум. Двата гола за домакините вкараха Бюлов и Хенге съответно в 7-та и 43-та минути.

Лидер в класирането продължава да бъде Байерн с 36 точки. На второ място също с толкова точки в актива е Вердер. Трети е Хамбургер с 32 точки.

Останалите мачове от 17-и кръг на Бундеслигата:

Вчера:

Арминия Билефелд - Щутгарт - 2:0

Херта Берлин - Байерн Мюнхен - 0:0

Карлсруе - Хамбургер ШФ - 1:1

Шалке'04 - Нюрнберг - 2:1

Волфсбург - Борусия Дортмунд - 4:0

Вердер Бремен - Байер Леверкузен - 5:2

В петък:

Енерги Котбус - Хановер'96 - 5:1