Благой Георгиев и Дуисбург се готвят да победят Вердер Бремен в мач от втория кръг на турнира за Купата на Германия, това заяви самият българския национал в интервю за Гонг.

Бившият халф на Славия изрази радостта си от първата победа на германска земя. Вчера „зебрите” се наложиха с 3:1 над Борусия в Дортмунд в двубой от първия кръг на новия сезон в Германия. Георгиев започна като титуляр и остана на терена до 85-та минута.

„Много съм радостен. Това беше моят първи успех в Бундеслигата. Целият ни отбор игра много добре и се представи на високо ниво. Дано продължим в същия дух. Това е едва първият ни мач. Нищо не сме направили. Старши треньорът Руди Бомер ни похвали всички и остана доволен от проявите на всеки един от нас”, обясни Благо.

Полузащитникът определи жребия за Купата на страната като тежък. „Имаше много по-лесни съперници. Вердер е един от най-добрите отбори в Германия. Ако играем, както вчера – добре и дисциплинирано, не се знае, какво ще се случи. Ние излизаме във всеки мач за победа”, заяви Георгиев.