Футболистът на Славия Благо Георгиев от 4 януари официално ще е играч на отбора на Висшата лига на Русия Терек Грозни. Така ще се потвърди и новината на Gong.bg, където първо се появи името на бъдещия клуб на един от най-добрите български футболисти в момента.

На 4 януари Благо Георгиев ще пътува за Русия, за да подпише лично договора. Според информация на Гонг контракта ще е за повече от една година и играчът и Славия ще са доволни от финансовите параметри на контракта.

Президентът на „белите” Венци Стефанов не пожела да назовава конкретно име преди да са подписани договорите, но каза, че всичко по тях е договорено. „ Благо ще играе в Русия, заяви Венци Стефанов. Избрахме за него най-добрите условия и се съобразихме с неговото желание. Други реални оферти при нас за Благо не са постъпвали. От Лече го искаха под наем за кратък период.”

В Терек Благо Георгиев ще работи под ръководството на признат специалист като Вячеслав Грозни, който е бивш треньор на Левски и познава играта и качествата на футболиста. Това ще помогне на футболиста да се адаптира по-бързо към руския футбол, за което ще допринесе и присъствието на Валентин Илиев в този отбор. Там играят и подвизавалите се в българското първенство Радослав Забавник и Флорентин Петре.