Българският полузащитник Благой Георгиев игра пълни 90 минути за Терек (Грозни), който измъкна точка с нулево равенство при гостуването си на Зенит в мач от руската Премиер-лига в среща от 16-ия кръг.

Гостите от Чечня, които преди няколко дни останаха без треньор заради уволнението на холандеца Рууд Гулит, днес предимно се защитаваха. Георгиев имаше две възможности да вкара, като в 67-ата минута беше първата от тях от фаул. Минута преди края Благо влезе в наказателното поле и настъпи топката с пета назад, но никой от съотборниците му не се сети, че може да последва паса и да стреля към Вячеслав Малафеев.

Терек вече има 19 точки и се нарежда на 10-о място в класирането. След уволнението на Гулит отборът не познава поражение в последните си три мача.

Криля Советов (Самара) отстъпи с 0:2 на собствен терен на Спартак (Налчик), като нито Димитър Макриев, нито Виктор Генев бяха в групата за мача.

Бившият вратар на Славия Райс Мболи се представи на добро ниво, въпреки че инкасира два гола. Крилцата се смъкнаха на последното 16-о място в класирането с 11 точки, а Спартак (Налчик) ги изпревари и вече има 12.

ЦСКА (Москва) води в класирането с 34 точки и мач по-малко от Зенит, който заема 2-а позиция с 30.