Футболистът Благой Георгиев е подел ново начинание. Изключително религиозният бивш национал на България се е заел с не леката задача да строи църква в руския град Кисловодск, информира агенция „ПРофайл“.

Българската следа се намира в подножието на Северен Каказ между Каспийско и Черно море. Курортният град Кисловодск е известен и със своите минерални извори. В края на 19-и и началото на 20-и век, Кисловодск е бил дом на много музиканти, художници и членове на Руската аристокрация, включително и на носителят на Нобелова награда за литература Александър Солженицин и на художника Николай Ярошенко. Част от действието в романа Герой на нашето време на Михаил Лермонтов се развива именно там.

Само след няколко месеца благодарение на Благо Георгиев в историята на руския град ще остане и траен български отпечатък. 30-годишният полузащитник на Терек Грозни сподели, че тази мисия е негова отдавнашна мечта.

Същевременно близки до Георгиев издадоха, че халфът крои планове да развива бизнес в София. В съдружие с чеченски бизнесмени, Благо ще отвори в най-скоро време собствен клуб. За момента обаче не е ясно какъв стил музика ще се лансира в заведението му, но приближени до футболиста са категорични, че мястото ще бъде ултра луксозно.