Благой Георгиев се разписа с асистенция при победата на Цървена звезда над Бежания като гост с 4:2 в мач от сръбското първенство, информира B92.

Българският национал влезе като резерва за своя тим, след като изтърпя „наказанието” си заради изречени думи у нас.

Преди известно време бившият футболист на Славия имаше проблеми с местните фенове, заради изказване след мача на националния отбор срещу Албания. Тогава Георгиев заяви, че преминаването му в Цървена звезда е било грешка.

Сръбските медии са научили за изказването на Благо, което е довело до поредица от неприятни събития за българина, а това бе и причината поради която футболистът остана за дълго на резервната скамейка.

След изтърпяното „наказание” Благой Георгиев не изпусна шанса си и подаде за последния гол на своя тим в 90-та минута реализиран от Рашкович.

Домакините от Бежания поведоха с 2:0 през първото полувреме. В 44-та Короман намали преднината, а през втората част Цървена звезда взе своето с два гола на Дйокич и един на Рашкович.

Бившият футболист на ЦСКА Ибрахима Гай игра 90 минути за своя тим.

Във временното класиране Цървена звезда се намира на първо място с 64 точки, а Бежания е 4-ти с 42.

В останалите две срещи от тази вечер Хайдук Кула победи с 3:0 Партизан, а Младост Апатин загуби с минималното 0:1 от Войводина Нови Сад.