Новото попълнение на Терек Грозни Благой Георгиев заяви в интервю за Гонг, че силно се надява да оправдае големите очаквания към него в руския тим.

„Много съм доволен от приема в отбора. Момчетата се държат добре с мен. Благодаря на Вальо Илиев, защото бързо ме вкара в нещата. Познавам се добре с Петре и Забавник, така че няма никакъв проблем”, отбеляза полузащитникът.

Бившият играч на Славия не спести добри думи за новия си треньор Грозни. „Още веднъж ще кажа, че основната причина да съм в Терек е треньорът Грозни. Той много ме искаше. Амбициите на клуба са сериозни, след като имат такъв специалист начело. Всяка подготовка е тежка, така че не съм притеснен. Дано оправдая доверието на Грозни и големите очаквания спрямо мен”, рече още Георгиев.

Българският Бекъм подчерта, че не е преминал в новия си клуб, за да се вълнува в какъв град ще живее, а за да играе футбол на високо равнище.

„Не съм се виждал с президента на клуба, но разговарях с другите началници. Първата контрола ще е на 13 януари, но не знам срещу кой отбор, не са ни казали. Ще играем доста срещи тук в Турция. Разбира се, имам амбиции да играя и в по-силни тимове, няма смисъл да коментирам, дали съжалявам, че съм в Терек. След като съм подписал, значи малко или много съм доволен”, призна Георгиев.

Бившият футболист на Славия допълни, че няма притеснения относно силната си привързаност към Господ. „Хората уважават религията на другия. Даже се радват, че има силно религиозни хора в отбора. Надявам се честно да имам поводи, за да вдигам фланелката си”, отбеляза Благо.

„Дойдох тук, за да играя футбол. Не ме интересува, дали ще имам фенки, или не. Благодаря за големия интерес към моя трансфер, както на вас българските журналисти, така и на руските ви колеги”, завърши бившият ас на Славия и основна фигура в националния тим на България.