Българският нападател Исмаил Иса най-вероятно ще играе в турския втородивизионен Гиресунспор през пролетта, съобщава вестник Гиресун Газете. Иса в момента е играч на Карабюкспор, но от началото на първенството има едва 4 изиграни мача- 3 за първенството и 1 за купата, но не е отбелязал гол.

Пристигането на доскорошния играч на Черноморец Бургас Жугурта Амрун-Жужу в Карабюк принуди клуба да се раздели с някой от легионерите си заради превишена квота. Така изборът паднал върху бившия играч на Светкавица, Хасково, Левски и Локомотив Мездра Исмаил Иса.

"За момента не е ясно дали Иса ще играе под наем или ще го купим от Карабюкспор. Вероятно обаче той ще се присъедини към нас до седмица, обясни пред местния вестник треньора на Гиресунспор Бахри Кая.

В турската Втора лига играят още двама българи- националите Николай Димитров и Георги Сърмов, които носят екипа на Касъмпаша. Гиресунспор обаче е доста назад в таблицата- нарежда се на предпоследното 17-о място с 11 точки след 18 кръга и е застрашен от изпадане.