Бившият халф на Левски, Ботев Пловдив, Черно море и ЦСКА 1948 Мариян Огнянов призова за цялостна промяна и рестарт на футбола у нас. 
 
"Време е да се започне нещо ново, да се направи цялостна промяна и рестарт на футбола ни. Може да се следва примера на страни като Германия и Франция. Те промениха изцяло политиката си за футбола и в момента берат плодовете. Особено Франция. 
 
Акцентът трябва да е правилна работата с школите. Да се следва една методика. Ако примерно мъжкият отбор играе в схема 4-3-3, то всичките отбори в школата трябва да играят по същия начин. Така когато един юноша отиде в мъжкия отбор, ще е много по-подготвен и по-лесно ще му бъде да се утвърди в мъжкия футбол. 
 
По времето на Стоилов и Сираков в Левски се работеше по този начин", обясни пред Евима спорт Огнянов, който в момента играе в аматьорските лиги в Германия.
 
Той е категоричен, че българският футбол трябва да се ръководи от независими и честни хора. 
 
"Ясно е, че трябва да са хора, които да са независими, честни и отговорни. Но ние трябва да сме наясно, че който и да застане начело на футбола ни няма как с магическа пръчка да оправи за секунди всичко. Ще трябва време. Ще е трудно, но не и невъзможно. Нека всички заедно си променим и работим за футбола ни. Сега е времето да се обединим в това и българският футбол отново да тръгне нагоре", каза още авторът на първия го за български отбор в Шампионската лига. 
 
Огнянов разкри, че прекарва дните в изолация изцяло със семейството си.
 
"С двете ми прекрасни момчета постоянно играем на различни игри. Превърнахме апартамента си в мини площадка. Учим и немски. Ясно е, че човек разбира в такива моменти като този, кое всъщност е наистина важното и ценно в живота му. Ние спортистите, знаете, че постоянно сме по лагери и сега имаме въможност да обърнем внимание на семействата си. Аз си наваксвам в момента за постоянните отсъствия", добави халфът.
 
Вижте специален клип, който проследява живота на Мариян Огнянов от детте до наши дни, когато учи децата си на футбол