Бившият футболист на Фулъм Дани Мърфи смята, че назначаването на Рене Мойленстийн е хазартен ход от страна на ръководството. Той обърна внимание и на поведението на българския нападател Димитър Бербатов.

„В отбора нямаше правилен баланс. Говори се, че липсата на ангажираност и усилия Димитър Бербатов е успял да предаде и на някои от останалите играчи. Знам от някои мои приятели, че са били разочаровани от факта, че определени футболисти са останали в тима, без никакво значение какво се случва“, сподели бившият играч на „котиджърс“, който даде да се разбере, че не визира само българина, но и много други играчи в тима,

„През миналата година Бербатов реализираше головете, които ги поддържаха, а останалата част от тима работиха за него. Докато през този сезон, мисля, че имаше трима или четирима футболисти, които не допринасяха с нищо“, коментира още Дани Мърфи.

С идването на Рене Мойленстийн на „Крейвън Котидж“ обаче, бившият български национал остана на пейката, още преди Мартин Йол да бъде уволнен. Холандският специалист дори си позволи да отнеме капитанската лента на Димитър Бербатов, като това съвпадна с идването на новия специалист в клуба.

Дани Мърфи обяви още, че според него назначаването на треньора е хазартен ход, заради липсата на мениджърски опит от страна на Рене Мойленстийн.