„Димитър Рангелов и Станислав Ангелов дадоха на Енерги Котбус нов импулс енергия в борбата за оцеляване в Бундеслигата. Но какви са те в личния си живот?”, така германският таблоид „Билд” започва материала си, посветен на двамата българи в тима от Лаузитц. Авторът на статията Гернот Хенчел припомня знаменитото представяне на дуета от Балканите в съботния мач срещу Карлсруе (2:0), когато Пелето вкара първия гол, с неговият сънародник – втория.

Извън терена Рангелов е много свеж, пише изданието. В свободното си време нападателят играе страстно шах. „И е почти толкова добър, колкото Гари Каспаров”, не пести суперлативите си журналистът на „Билд”.

„По този начин много лесно се разтоварвам от стреса във футбола”, споделя бившият играч на Славия. В Котбус обаче той играе шах само в интернет, защото не може да си намери равностоен противник, отбелязва материалът. Рангелов има достатъчно време за хобито си, защото неговата приятелка е в България. Половинката на звездата в Енерги е красивата баскетболистка на Славия Доротея Толева. „Двамата са заедно от лятото”, разкрива още статията. „Ние се виждаме доста рядко, понякога дори само веднъж в месеца”, признава си 24-годишният футболист.

За разлика от Рангелов Станислав Ангелов е в сигурни ръце. „Дефанзивният майстор” живее в Котбус заедно със съпругата си Евдокия и сина си Никола, който посещава вече местна детска градина.

Българският национал се опитва да говори възможно най-много на немски. Ако нещо не знае обаче, бранителят си помага с английския. „Немският език е много сложен”, споделя Ангелов.

„Билд” припомня трансферната сага около преминаването на Пелето от Левски в Енерги през лятото. „Това не ме интересува вече. Гледам само напред. Тогава знаех, че аз и Енерги сме в правото си и не сме нарушили нищо”, заяви бившият защитник на българските шампиони.

Германският таблоид отбелязва, че феновете на футбола в България са дали на Ангелова прякора „Пеле” заради изключителната му техника.

„Да се надяваме, че „Пеле” ще помогне на Енерги да остане в германския елит”, завършва материала си Гернот Хенчел.