„Българският” отбор в немската Бундеслигата Енерги Котбус продължава ожесточената си борба за оставане в елита на Германия. В мач от 30-тия кръг тимът от Лаузитц завърши при нулево равенство гостуването си на Карлсруе в директна битка в дъното на класирането.

Българските национали Станислав Ангелов и Димитър Рангелов започнаха като титуляри за своя отбор. Пелето остана на терена до края на мача, а бившият капитан на Славия бе заменен от Бранко Йелич в 92-та минута, с цел бавене на играта.

И двамата българи отправиха по един удар към вратата на Карлсруе, но не можаха да затруднят стража на домакините Маркус Милър. В края на първата част пък Рангелов получи третия си жълт картон от началото на сезона.

След този резултат и точката, която Арминия измъкна при домакинството си на Щутгарт, нещата в Германия стават все по-интересни не само в челото на класиране, а и в битката за оцеляване.

Последните 5 в класирането – Бохум, Енерги, Арминия, Борусия Мьонхенгладбах и Карлсруе са само в рамките на 4 точки, 4 кръга преди края на шампионата. Така между тях ще се определят трите отбора, които от следващия сезон ще играят във Втора Бундеслига.

За момента Енерги е извън зоната на изпадащите. Тимът от Котбус е 15-ти с 27 точки, на една над 16-тото място, което в момента се заема от Арминия.