Енерги Котбус по всяка вероятност ще играе във Втора Бундеслига през следващия сезон. „Българския” отбор в немския елит загуби катастрофално с 0:3 първия мач от баража за оставане/влизане в Бундеслигата срещу Нюрнберг и така на практика се сбогува с надеждите си да играе в елита и през следващия сезон.

Енерги успя да се добере до 16-то място в крайното класиране в последния кръг след победа над Байер Леверкузен. Всичко усилия обаче отидоха на вятъра след 90 минути игра на стадиона в Котбус.

Гостите от Нюрнберг, които бяха завършили трети във втория ешалон на немския футбол, категорично надиграха съперника си и вече могат да се броят за сигурни участници в Бундеслигата през следващия сезон.

Станислав Ангелов започна като титуляр в лявата зона на отбраната на своя отбор, но бе заменен в 76-та минута при резултат 0:2 от Марко Курт. Другият българин в тима на Енерги Димитър Рангелов остана извън групата за двубоя, тъй като все още не е възстановен от травмата си.

Исаак Боачи откри резултата в 13-та минута, а Кристиан Айглер удвои преднината на гостите в 55-та. С втория си гол в мача, в 89-та минута Боачи сложи край и на минималните надежди на тима от Лаузитц за победа в общия сблъсък.

Реваншът в Нюрнберг е в неделя, като само чудо може да остави Енерги в Бундеслигата. Това развитие може и да се окаже добро за българските национали Рангелов и Ангелов, които при това положение почти сигурно ще напуснат клуба след края на сезона и ще заиграят в по-добри отбори.