артин Петров влезе като резерва при загубата на своя Еспаньол от Гранада с 0:1. Каталунците се представиха доста слабо в домакинството си от 33-ия кръг на Примера Дивисион и почти не застрашиха вратата на Роберто Фернандес. Гостите пък показаха, че ще се борят докрай за оцеляването си и успехът ги изкачи на 2 точки над зоната на изпадащите.

Българинът се появи в 56-ата минута с идеята да раздвижи играта в предни позиции, но бързо се вписа в общата картина. Към края на мача Петров за кратко дори си навлече гнева на феновете по „Корнея Ел Прат“, когато вместо да центрира от фаул, отсъден в централната зона, опита да стреля директно към вратата.

Играчите на Хавиер Агире контролираха топката през по-голямата част на двубоя, но евентуалното участие в Лига Европа на есен очевидно не бе особен стимул за тях. Често те успяваха да натикат гостите в наказателното им поле, но трудно стигаха до интересни положения.

Гранада отвръщаше с доста опасни контраатаки, една от които доведе до фаул на 23 метра от вратата. Бившият играч на Барселона Нолито се нагърби с изпълнението и с брилянтен удар в горния десен ъгъл препарира Кико Касия в 37-ата минута.

След почивката тонусът в играта на Еспаньол не се вдигна особено, като най-чистото положение за домакините дойде в 71-ата минута. Тогава Кристиан Стуани получи топката отдясно в наказателното поле и реши да потърси центриране, вместо да стреля от остър ъгъл. Бранител на Гранада подложи крак в опит да избие, но само насочи кълбото към собствената си врата. Фернандес обаче внимаваше и успя да избие.

В последните минути Еспаньол тръгна ва банк в предни позиции и можеше да бъде наказан от Игало, който се измъкна сам срещу вратаря, но Касия отрази удара му.

Победата изкачи Гранада на 16-ото място с 32 точки, докато Еспаньол може да се смъкне до 12-ото с 43 точки.