Само два дни, след като играха заедно за националния отбор на България, Чавдар Янков и Станислав Ангелов се изправиха един срещу друг в мач от Втора Бундеслига. Техните Дуисбург и Енерги Котбус не успяха да се победят и завършиха наравно 2:2. Пелето записа цял мач за Котбус, като получи жълт картон в 88-та минута. Чавдар Янков пък бе заменен в 61-та минута от Каюбу.

Гостите от Енерги Котбус на два пъти излизаха напред в резултата, като първоначално Жиай Шао се разписа в 41-та минута, но Сандро Вагнер успя да изравни точно преди почивката. С попадение на Емил Жула, Енерги пак поведе в 59-та минута, и всичко вървеше добре за тима на Ангелов, чак до заключителните минути от мача.

Адам Боджек донесе точката на Енерги в 83-та минута, с което изравни и двата отбора на върха в класирането. И Котбус, и Дуисбург са с по четири точки след първите два кръга и ще нощуват на първа и втора позиция, докато утре останалите тимове изиграят своите срещи.

Друг от българите в Германия – Асен Караславов – игра пълни 90 минути за своя Грьойтер Фюрт при победата с 4:0 над Франкфурт. В третия мач от Втора Бундеслига днес Падерборн се наложи с 2:0 над Карлсруе.