Японският арбитър Масаки Иемото, ръководил финала за Суперкупата на страната между Санфрече Хирошима с Илиян Стоянов и Кашима Антлърс, няма да бъде наказан за допуснатите грешки при отсъжданията си в двубоя. Тимът на Коловати спечели трофея след изпълнение на дузпи.

Иемото отменил два гола за Кашима Антлърс в редовното време, който приключи при резултат 2:2, а при наказателните удари позволил на футболистите на Санфрече да повторят на два пъти изпълнението на дузпите.

Главният рефер решил, че Илиян Стоянов и неговите съотборници, трябва да пребият точно тези наказателни удари, които не успели да вкарат в мрежата на противника. При това положение Санфрече спечели серията от 11-метрови удари с резултат 4:3, а с това и Суперкупата на Япония.

Трябва да се отбележи, че по време на срещата Иемото показал на играчите три червени и десет жълти картона. Футболистите на Кашима Антлърс “спечелили” някои от тях след края на редовното време, когато се нахвърлили върху рефера.

Освен това, след финалния сигнал на терена изскочили и редица недоволни фенове, които потърсили саморазправа с арбитъра.

Ръководството на Кашима Антлърс изрази недоволството си по повод съдийството на Иемото, но представител на Футболната асоциация на Япония заявил, че реферът няма да понесе никакви санкции.