Рубин Казан победи Кубан Краснодар с 1:0 в мач от петия кръг на руското първенство като по този начин записа и първа победа след четири поредни загуби от началото на сезона.

Българско дерби на терена обаче нямаше. Докато Благой Георгиев изигра цял мач за Рубин, то Станислав Манолев остана на резервната скамейка на Кубан и така и не се появи в игра.

След спокойни първоначални минути, гостите откриха резултата в 33-ата минута, когато Карлос Едуардо намери в наказателното поле Гьокдениз Карадениз, който мигновено засече топката и реализира за оказалото се крайно 1:0.

До края на първата част темпото на игра се увеличи, а двата тима пропуснаха по няколко положения. През второто полувреме обаче не се случи нищо интересно, а Рубин не позволи на домакините да стигнат до изравнителен гол.

С първия си успех Рубин се изкачи поне временно на 11-о място с 3 точки. Толкова има и Кубан, който заема 13-а позиция. Тимът от Краснодар обаче все още търси първия си успех, а активът си до момента събра от три равенства и две загуби.