Манчестър Юнайтед победи Ливърпул с 2:1 в голямото дерби на английския футбол. „Червените дяволи” бяха по-добрият отбор в по-големи части от мача и заслужено стигнаха до успеха след голове на Уейн Рууни и Джи-Сунг Парк. Фернандо Торес пък вкара гола за Ливърпул.

Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов остана на резервната скамейка на своя отбор и така и не влезе в игра на „Олд Трафорд”.

Двубоят започна по страхотен начин, след като само за 12 минути игра двата отбора си размениха по един гол.

Изненадващо гостите откриха резултата още в 5-та минута след страхотна колективна атака. Торес спечели топката в центъра на терена и подаде към Джерард, който тръгна в предни позиции и даде топката на Дирк Каут. Холандецът центрира перфектно към Торес, който останал абсолютно сам с глава вкара във вратата на Ван Дер Сар.

В 12-та минута Уейн Рууни вкара 26-тия си гол в Премиършип този сезон от дузпа, отсъдена за спорно нарушение на Масчерано срещу Валенсия. Голмайсторът на „червените дяволи” стреля към вратата, но Пепе Рейна изби топката. Тя обаче отново попадна в Рууни, който не сбърка втори път и изравни резултата.

До края на полувремето опасните положения бяха рядкост и така двата отбора се оттеглиха на почивка при равенство.

В началото на втората част Джи-Сунг Парк изпусна добър шанс за гол след пас на Рууни. След един час игра обаче кореецът се реваншира за пропуска и вкара втория гол във вратата на Рейна. Рууни чудесно намери Дарън Флетчър отдясно, който по великолепен начин центрира за Парк. Халфът с летящ плонж нацели топката с глава и вкара за 2:1.

До края на мача „червените дяволи” великолепно задържаха топката и не позволиха на своя съперник да застраши опасно Ван дер Сар, който се справи отлично с работата си.

Така в крайна сметка Юнайтед стигна до трите точки, които са много важни за отбора в борбата му за титлата в Англия. Бербатов и компания се изкачи на лидерската позиция с 69 точки, на 2 пред втория Арсенал и на 5 пред третия Челси, който има и два мача по-малко.

Ливърпул пък утежни положението си в борбата за четвъртото място. Мърсисайдци са пети с 51 точки, на 4 зад Тотнъм.