В отсъствието на Димитър Бербатов Манчестър Юнайтед спря победната си серия в Шампионската лига, добирайки се с мъка до домакинско равенство 3:3 срещу ЦСКА Москва.

Бербатов остана извън групата на червените дяволи, като причината е полученият удар в капачката на коляното по време на срещата от Висшата лига срещу Блекбърн в събота.

Липсата на българския национал принуди сър Алекс Фъргюсън да привика станалия баща в понеделник Уейн Рууни, който остана на пейката, но трябваше да се появи в игра в 58-ата минута при резултат 1:3 за руснаците.

Като титуляри в атака на червените дяволи започнаха Майкъл Оуен и младокът Федерико Македа, а ЦСКА поведе в 25-ата минута, когато Алан Дзагоев надбяга цялата отбрана на домакините, за да открие резултата.

Само четири минути по-късно домакините изравниха за 1:1. Антонио Валенсия центрира отдясно, а Нани майсторски с пета намери Майкъл Оуен, за когото не бе проблем отблизо да вкара на спряганият за трансфер в Юнайтед Игор Акинфеев.

В 31-ата обаче гостуващата на Олд Трафорд агитка изригна отново, след като Томаш Нецид изведе отлично Милош Красич сам срещу Едвин Ван Дер Саар и сърбинът не сгреши, останал очи в очи с холандския гигант.

След центриране от пряк свободен удар в 47-ата Василий Березуцки изскочи зад отбраната на домакините и с глава покачи преднината на ЦСКА на 3:1.

В 84-ата минута Пол Скоулс върна шансовете на Манчестър, след като се извиси в наказателното поле и с глава намали на 2:3 след центриране от фаул.

Във втората минута от продължението Валенсия шутира отчаяно 25 метра, топката рикошира в Георги Шенников и излъга пазилият отлични в този двубой Акинфеев за крайното 3:3, с което спаси Юнайтед от домакинско поражение и класира тима за осминафиналите.

ЦСКА Москва доигра двубоя с десет човека, след като в 95-ата минута Дейвидас Шемберас получи втори жълт картон след разправия с резервата Габриел Обертан.

В другия двубой от Група В Волфсбург се разправи с 3:0 като гост на Бешикташ с голове на Звйездан Мисимович(14’), Кристиан Гентнер(80’) и Един Дзеко(87’) и изхвърли турците от Шампионската лига, оставяйки им шанс да се доберат само до Лига Европа чрез третото място.



Класиране в Група В на Шампионската лига след четвъртия кръг:

1. Манчестър Юнайтед 10 точки
2. Волфсбург 7
3. ЦСКА Москва 4
4. Бешикташ 1