Ръководството на турския шампион Бешикташ ще се опита да привлече българския нападател на Манчестър Сити Валери Божинов, съобщава Фотомач.

Бешикташ почти сигурно ще се раздели с голямата си звезда Бобо, който е пред трансфер във Вердер Бремен.

Ако трансферът бъде реализиран веднага ръководството на турския шампион с парите от сделката ще се опита да вземе Божинов, който е приоритет в списъка на старши треньора Мустафа Денизли.

В същото време във „Фанатик” се появи информация, че силен апетит към българския национал проявява Галатасарай, което предвещава битка между истанбулските грандове.

В Чим Бом търсят партньор в атаката на чеха Милан Барош и се надяват да успеят да откупят нападателя на Сити за 5 милиона евро, които обаче едва ли ще бъдат достатъчни.

Преди дни специално за Гонг мениджърът на Валери Божинов Джери Паломба отрече да е контактувал с хора от ръководството на турския шампион, но се очаква преговорите да започнат през тази седмица, като желанието на Бешикташ е да си осигури българския национал до нейния край.

Вероятността Божинов да напусне Манчестър Сити е много сериозна, тъй като „гражданите” вече си осигуриха подписа на Роке Санта Крус, а пред трансфер в отбора са и Карлос Тевес и Самуел Ето’о.

Интерес към Божинов има от страна на Уест Хем, Рома, Лацио, Парма, както и немския шампион Волфсбург.