Българският нападател Димитър Бербатов отбеляза своя гол номер 20 с екипа на Тотнъм през сезона при равенството на „шпорите” 3:3 като гост на борещия се за оставане в елита Уигън.

Бербатов вкара първото попадение за Тотнъм в мача, за да изравни резултата още в четвъртата минута. Преди това във втората Емил Хески откри за домакините.

Димитър Бербатов реализира гола в типичния си елегантен стил. След като получи пас от Роби Кийн от ляво и преодоля защитник на Уигън, той пусна по тревата топката в мрежата. Бербо вече има девет гола в Премиършип.

Тотнъм демонстрира борбен дух на „Джей Джей Би Стейдиъм”, като на три пъти успя да изравни резултата, след като домакините повеждаха.

Лейтън Бейнс изведе Уигън отново напред – 2:1 – след половин час игра, но само пет минути по-късно реферът Греъм Пол възстанови равновесието и даде дузпа за Тотнъм.

Джърмейн Джинас бе спънат от вратаря на домакините Джон Филан и Пол не се поколеба да даде нарушението в наказателното поле. Роби Кийн си свърши безгрешно работата и направи 2:2.

През второто полувреме, отново в рамките на по-малко то 10 минути, двата състава си размениха по още един гол. Първо Кевин Килбейн реализира с глава в 60-та минута, а осем след това Роби Кийн оформи крайния резултат след грешка на защитника Мат Джексън.

Мачовете на Тотнъм обикновено са съпътствани с много попадения и това се доказа и в този двубой. Отборът има 44 отбелязани и 45 допуснати гола.

Пол Шарнър и Килбейн имаха шанс да донесат победата за Уигън, но се разминаха с него, докато Паскал Шимбонда можеше да изпрати трите точки към Лондон, но ударът му бе спрян от Филан в последните секунди.

Тотнъм е на път да изпусне и последния влак за Европа, тъй като заема рисковото осмо място с 49 точки. Уигън ще се бори до последно за спасението си във Висшата лига. В момента Латикс са 15-и, но положението на дъното е завързано като пет отбора са разпределени в разлика от шест точки.