Българският нападател Димитър Бербатов отново е в Топ 20 на футболистите с най-високи доходи в английския футбол. Със заработени 11 милиона паунда нападателят на Манчестър Юнайтед се нарежда на 19-то място в класацията, изготвена от авторитетното списание FourFourTwo.

След трансфера му в Юнайтед, заплатата на Бербо е скочила от 45 000 паунда на седмица на страхотните 80 000. Изданието припомня, че българинът отделя сериозна част от приходите си за благотворителна дейност в родината си.

Халфът на Лос Анджелис Галакси Дейвид Бекъм е начело с приходи от 125 милиона, следван от двама съотборници на Бербо - Майкъл Оуен с 38 милиона и Уейн Рууни с 37 милиона. На четвърта и пета позиция са други играчи на Манчестър Юнайтед - Рио Фърдинанд (30) и Райън Гигс (24).

В списъка на най-богатите треньори начело е Фабио Капело с 30 милиона паунда, следван от Рой Кийн с 27 и сър Алекс Фъргюсън с 22 милиона.

Любопитно е и класирането на собствениците, като там номер едно е Митал, но не бившият бос на ЦСКА, а брат му Лакшми, който има акции в Куийнс Парк Рейнджърс. Лакшми Митал разполага със скромните 18.4 милиарда паунда…

Зад него плътно върви новият притежател на Манчестър Сити Шейх Мансур бин Зайед ал Нахян. Номер три остана Роман Абрамович.