Българският нападател на Тотнъм Димитър Бербатов направи поредния си силен мач и отбеляза два гола при победата на „шпорите” с 4:0 като домакини на Уест Хем в мач от 29-я кръг на Премиършип.

Бербатов игра 90 минути и демонстрира своята класа в самото начало на мача, като с двете си попадения до голяма степен реши крайния изход от срещата.

В 8-та минута Том Хъдълстоун центрира от пряк свободен удар и Бербо с глава отбеляза първия си гол в срещата.

Само три минути по-късно Люнберг фаулира Дидие Зокора, след което последва центрира в наказателното поле на гостите от страна на Том Хъдълстоу, а топката бе засечена с глава от Бербатов, който я прати за втори път в мрежата на „чуковете”.

В 44-та минута Луиш Боа Морте получи директен червен картон за грубо влизане в краката на Аарън Ленън и Уест Хем доигра мача с човек по-малко.

В 85-та минута Паскал Шимбонда подаде на бразилеца Жилберто, който дебютира в Премиършип с фланелката на Тотнъм и отбеляза третия гол в мрежата на „чуковете”.

Пет минути по-късно Алън Хътън центрира в наказателното поле на гостите и влезлият като резерва на мястото на Роби Кийн Дарън Бентън оформи крайния резултат в срещата.

Съндърланд загуби с 0:1 от Евертън и по този начин „карамелите” остават с равни точки с Ливърпул. Единственото попадение в срещата отбеляза Андрю Джонсън в 55-та минута.