Българският нападател Димитър Бербатов започна по-възможно най-добрия начин предсезонната си подготовка – с гол и победа на Тотнъм. „Шпорите” се наложиха с 2:1 над Кайзер Чийфс в приятелски мач, игран в Дърбан, Южна Африка.

Бербатов донесе успеха на английски тим в 60-та минута, след като преди това Роби Кийн откри в края на първото полувреме, а бившият нападател на Чарлтън Шон Бартлет изравни малко след почивката.

Българският голмайстор се възползва от подаване на новото попълнение на Тотнъм Дарън Бент, който получи пас от Ифил, навлезе в наказателното поле и пусна на Бербо, за когото не бе проблем да намери мрежата от близко разстояние. Българската звезда игра до 83-та минута, когато бе заменен от Таарабт.

Националът бе в основата и на повечето опасности пред вратата на южноафриканския тим, като освен, че атакуваше, той центрираше и изпълняваше преки свободни удари за отбора на Мартин Йол.

Холандският мениджър заложи на следния състав: Робинсън, Ифил (Даниълс 78), Роча, Кабул, Доусън, Рътлидж (Бент 57), Зокора, Джинас, Малбранк, Бербатов (Таарабт 83), Кийн. Резерви: Черни, Гарднър, Магома, О`Хара.