Българският нападател Димитър Бербатов се отличи с асистенция при равенството на Тотнъм 1:1 срещу Блекбърн в мач от Премиършип. Бербатов игра цял мач за „шпорите”, а със спечелената точка неговият отбор е почти сигурен участник в турнира за Купата на УЕФА през следващия сезон.

След равностоен първи половин час на „Уайт Харт Лейн” Бени МакКарти засече с глава центриране на Мортен Гамст Педерсен, за да даде преднина на гостите. Ритъмът на Тотнъм пък бе нарушен от контузията на Стийд Малбранк, който бе заменен от Хосам Гали малко преди попадението.

След почивката Кристофър Самба имаше шанс да реши нещата в полза на Роувърс, но удари гредата над Пол Робинсън.

Отборът на Тотнъм успя да се стегне и започна по-често да атакува опасно. Димитър Бербатов имаше възможност в 53-та минута да изравни, като изпълни добре пряк свободен удар, а стражът на Блекбър Брад Фридел се затрудни при овладяването на топката, станала хлъзгава от изливащия се дъжд.

В 60-та минута Роби Кийн подсили атаката на „шпорите”, като замени Хосам Гали. Египтянинът бе видимо ядосан от решението на мениджъра Мартин Йол да го извади, като захвърли фланелката си на земята на излизане, и се прибра намусен в тунела.

Присъствието на Кийн на терена обаче помогна на Тотнъм, и нападението стана още по-стихийно. Отново Бербатов бе най-опасния футболист на домакините и именно той изработи попадението в 67-та минута.

Българският национал шутира от малък ъгъл, а Фридел отново с мъка парира. Джърмейн Дефоу бе на мястото си и засече пред гол линията рикоширалата топка за 1:1.

В самия край на двубоя Кийн имаше шанс да донесе и три точки за Тотнъм, но неговият изстрел срещна гредата.

Напрежението на терена си пролича особено в заключителните му мигове, когато Джейсън Робъртс видя за втори път в мача жълт картон и бе изгонен от Роб Стайлс.

Тотнъм се нуждае от една точка в оставащия си мач – домакинство на Манчестър Сити -, за да е сигурен участник в турнира за Купата на УЕФА. Блекбърн вече няма шанс да попадне на евроместата, като заема 10-та позиция.