Тотнъм победи с 2:1 Манчестър Сити в българското дерби от 16-я кръг на английската Висша лига. Така Димитър Бербатов излезе с едни гърди пред своя приятел и съотборник в националния отбор Мартин Петров. И двамата българи се представиха на ниво и се отличиха с по една асистенция, като Петров бе на терена през целия мач, а Бербатов бе заменен в 90-та минута.

Двубоят на „Уайт Харт Лейн“ бе много динамичен и интересен, а двата състава не щадиха сили и през цялото му продължение търсеха победата. С повече възможности за гол и благодарение на червения картон на Стивън Айрланд в 82-та минута, Тотнъм се наложи и се изкачи до 13-та позиция в класирането. Сити все още се намира в Зона УЕФА на шесто място.

След сравнително равностойно първо полувреме, в самия му край Димитър Бербатов шутира в наказателното поле, а Паскал Шимбонда отклони с ръка топката във вратата за 1:0 в полза на домакините, при това от положение на засада. Като цяло Тотнъм пропусна повече шансове да открие резултата, като Дарън Бент на два пъти пропиля невероятни положения.

След почивката влезлият като резерва за Сити Роландо Бианки успя да изравни, след перфектно изпълнен корнер от Мартин Петров в 61-та минута.

В заключителните десет минути, когато всичко сочеше заслужено равенство между Тотнъм и Ман Сити, полузащитникът на гостите Стивън Айрланд извърши глупав и много груб фаул срещу Йонг-Пьо Лий и бе изгонен от рефера Марк Холси. Секунди след това Сити бе наказан, когато появилият се малко по-рано на терена Джърмейн Дефоу реализира втори гол за Тотнъм. Стийд Малбранк удари греда, а отскочилата топка попадна на крака на Дефоу, който не сгреши.

В другия мач, игран по същото време Болтън победи Уигън с 4:1.