Българската звезда Димитър Бербатов отново си припомни времената на "Уайт харт лейн" и носи за 45 минути екипа на бившия си тим Тотнъм.

Това се случи в бенефиса на бившия му съотборник при "шпорите" Ледли Кинг. В понеделник вечерта той официално сложи край на кариерата си пред препълнените трибуни на стадиона, на който изживя най-великите моменти в кариерата си.

За този двубой бившият защитник беше събрал сегашния отбор на Тотнъм срещу състав, избран лично от него. Във втория 45 минути игра Бербо, който излезе на терена от самото начало.

Мачът завърши при резултат 6:3 за състава на Приятелите на Кинг. Но едва ли цифровото му изражение е най-важното от него.

Бербо се отличи с няколко от фирмените си отигравания, които вдигаха на крака трибуните в Северен Лондон, когато той играеше там.

Той не успя да се разпише, но беше замесен в няколко интересни ситуации, които обаче Едгар Давидс, Теди Шерингам, а и самият той не успяха да реализират.

Бербо носи екипа на Тотнъм за 45 минути за бенефис на Кинг

източник: Twitter @esdavids

Иначе първият гол в мача беше дело на самия Ледли Кинг, който се разписа от дузпа в 16-ата минута. След изпълнението ѝ, той беше прегърнат от вратаря Брад Фридъл. Защитникът остана на терена до 55-ата минута, когато беше изпратен под бурните овации на публиката.

Иначе с три попадения се отличи Луис Саха за Отбора на Приятелите на Кинг, който беше точен в 53-та, 69-та и 90-та минути. Освен Кинг, преди почивката на два пъти за тима му се разписа и Теди Шерингам в 41-та и 44-та минути.

За сегашния отбор на Тотнъм вкараха Емануел Адебайор в 35-та от дузпа, Нейтън Одува в 48-та и Етиен Капуе в 76-та.