Серията благотворителни мачове в полза на децата от Фондация "Димитър Бербатов" след София, Стара Загора и Ихтиман продължи снощи с футболен двубой на отбора на Димитър Бербатов и приятели в родния град на звездата на Манчестър Юнайтед – Благоевград.

Срещата предизвика голям зрителски интерес. Феновете аплодираха играта на настоящи и бивши футболисти, част от които, както и  Димитър Бербатов, са рожба на прочутата школа на благоевградските футболни "орлета" от Пирин.

Заедно с Димитър Бербатов в неговия отбор бяха Тодор Кючуков на вратата и полевите играчи Александър Томаш, Косьо Мирчев, Владислав Златинов, Петър Златинов, Юлиян Петков. Бащата на Бербо - Иван Бербатов, бе в ролята на мениджър на тима, нагърби се и с функциите на фотограф на събитието.

Сред футболистите от другия отбор, включили се на драго сърце в благотворителното събитие, бяха още няколко бивши юноши и играчи на благоевградския Пирин - Иван Цветков, който сега е голмайстор на столичния Левски, Благой Макенджиев - вратар на ЦСКА, Георги Даскалов, Тони Костадинов... В името на благородната кауза играха също Трайко Трайков, Симеон Баладжанов, Вилиан Михайлов, Иван Тричков, Радослав Александров.

Отборът на "Бербатов и приятели" спечели убедително, но удовлетворението от участието в благотворителното събитие бе общо за всички, дали подкрепата си и станали съпричастни с него. Събраните средства от този мач, както и от останалите срещи от кампанията "Играй с мен", ще бъдат дарени на фонда "Успелите деца на България" на Фондация "Димитър Бербатов".

Самият Бербатов пък благодари на „приятелите от родния Благоевград“ на фенстраницата си във Facebook:

“Благодаря на приятелите от родния Благоевград. Пак си изкарахме супер. Видяхме се със стари приятели, изиграхме готин мач. Благодаря за дарението, което направихте, за децата на фондацията.”