Тотнъм победи Славия Прага с 2:1 като гост в първа среща от 1/16-финалите в турнира за Купата на УЕФА. Попадения на Димитър Бербатов и Роби Кийн донесоха важната преднина за „шпорите” преди реванша в Лондон след седмица.

Тотнъм започна мощно срещата в чешката столица и още в четвъртата минута Бербатов откри резултата. След акция на Джърмейн Джинас, в опит за избият топката защитниците на Славия я пратиха право в краката на българския нападател и той от границата на наказателното поле разстреля стража Ваняк.

Само след половин час игра Тотнъм оползотвори напълно своето надмощие с втори гол, дело на Роби Кийн. Капитанът на „шпорите” се възползва от подаване на Джинас и хладнокръвно наказа домакините.

Бербатов и Кийн пропуснаха поне още десетина положения в целия мач, като класата на Тотнъм бе очевидна за всички. Лондончани обаче за пореден път се опариха от най-големия си проблем – липсата на класен вратар. Грешката на Радек Черни може да коства много за „шпорите” във фазата на елиминациите. В 69-та минута чешкият страж на Тотнъм доведе резултата до 1:2, когато той не успя да хване пространно центриране на Давид Хубачек и Давид Стрихавка отклони топката в мрежата.

Превъзходството на Тотнъм продължи до края на срещата и Димитър Бербатов още на два пъти имаше много изгодни ситуации да увеличи аванса на „шпорите”. Английският тим обаче предпочете да вложи и сили в защита, за да не изпусне победата.