Българският нападател на Тотнъм Димитър Бербатов за пореден път обяви за спекулации всички писания са свой трансфер в по-голям клуб.

„Всеки човек вижда по различен начин тези неща – славата, главозамайването. Аз знам кое е най-добро за мен, старая се да се придържам към него и така е добре. Става абсурдно. На мен ми омръзна да си гледам името във вестниците. Ако мога, щях да направя така, че да не се появявам. Прекалява се с тези писаници, спекулации около моето име. Ако може да бъда оставен на спокойствие да си играя играта. Ясно е, че спекулации ще има до края, но истината е, че чак тогава ще се разбере какво става.

Знам, че няма начин да не се пишат такива неща, те продават вестниците. Но в същото време аз съм играч на Тотнъм и се старая да си върша работата, да помагам на отбора. Най-лошото е, че виждам мои цитати, които аз не съм казвал, това е кофти. Когато мога, винаги съм се отзовавал за интервюта, но истерията ми се струва глупава. Аз не мисля, че струвам толкова много пари,” заяви Бербатов в интервю за Нова ТВ.

„Едни смятат, други пресмятат, трети си играят играта – като мен. За момента съм щастлив, ще видим как ще се развият нещата. Можеш да печелиш титли и отличия с всеки отбор, и с Тотнъм мога да печеля,” добави той.

За отношенията си със своя мениджър и многото изказвания, които Емил Данчев направи, Митко коментира: „Емил Данчев е мой личен мениджър и е оторизиран да говори от мое име. Той ми помогна, продължава да ми помага. Ние работим не само като агент и футболист, на първо време сме приятели.”

„Аз не съм човекът-отбор и никога няма да бъда, трябва да си върша работата и да вкарвам голове. Работим върху грешките си на тренировки и мисля, че Хуанде Рамос е човекът, който може да промени нещата. Той е много добър като човек, като специалист, вижда детайли, които за другите хора остават скрити. Всички в отбора ме подкрепят, не съм чул упрек, завист. Момчетата са супер пичове,” сподели Бербо впечатленията си от хода на Тотнъм под ръководството на Рамос.

„Не съм запознат с идеята Тери Венейбълс да стане национален треньор. Държа на български специалист, смея да твърдя, че има добри и трябва да им се даде шанс,” каза капитанът на „трикольорите” относно предстоящият избор на национален селекционер. Той пожела успех на младите български играчи, които опитват късмета си на Острова. „Аз се наслаждавам на играта, защото в крайна сметка за това съм станал футболист. Продължаваме да си вършим работата. Надявам се да няма контузии, пожелавам го на всички спортисти,” завърши Димитър Бербатов.