Димитър Бербатов загря с гол преди гостуването на Холандия през следващата седмица. Българинът отбеляза второто попадение за своя Тотнъм при равенството 3:3 срещу съгражданите от Фулъм.

 

Шпорите поведоха в десетата минута с попадение на новото попълнение Йонес Кабул след изпълнение на ъглов удар.

 

Бербатов удвои в 28-мата минута с гол копие на този на Емил Костадинов в последните секунди при победата България над Франция на Парк Де Пренс през 1993 година. Роби Кийн отдясно подаде на благоевградчанинът, който пое топката с глава, нахлу в наказателното поле и простреля Анти Ниеми.

 

Три минути преди края на първата част Фулъм намали на 1:2 с попадение на Клинтън Демпси.

 

Защитникът Гарет Бейл възстанови преднината от два гола за Тотнъм в 61-вата минута след нова асистенция на Роби Кийн.

 

В 67-мата минута Бербатов имаше шанс да се разпише отново и да сложи точка на спора. Вратарят Анти Ниеми боксира лошо топката на границата на наказателното поле, тя попадна в Бербо, който с изстрел от около 20 метра я прати към опразнената врата, но Крис Беърд изби от голлинията.

 

13 минути преди края попадение на руснака Алексей Смертин възстанови надеждата на Фулъм да постигне нещо повече от почетна загуба в лондонското дерби. В последните секунди на срещата Диоманси Камара хвърли в екстаз феновете на Крейвън Котидж давайки точката на домакините с невероятен красив гол със задна ножица от границата на пеналта.

 

След като изпусна победата Тотнъм заема 13-тата позиция в класирането с актив от едва четири точки в първите пет кръга на Висшата лига, толкова има и Фулъм който е 15-ти.