Димитър Бербатов прекъсна головата си суша и успя да се разпише още в началото на двубоя за Купата на УЕФА, в който неговият Тотнъм победи с 2:0 като гост Апоел Тел Авив. Това е първа победа за „шпорите”, които загубиха първия си мач с 1:2 от Хетафе.

Бербо отбеляза втория гол в срещата в 30-та минута, когато засече с глава центриране на Стийд Малбранк. Именно Малбранк бе в основата и на първото попадение в мача, когато в 26-та минута намери Роби Кийн в наказателното поле и ирландецът не сгреши.

До края на първото полувреме капитанът на българския национален отбор имаше още едно положение пред вратата на домакините, но ударът му бе спасен от вратаря Ениеама.

В 41-та минута Бербо получи жълт картон, след като Шиш го фаулира и българинът се спречка с него и главният арбитър от Полша Гжегош Жилевски декорира и двамата футболисти.

Пет минути след началото на втората част Шиш фаулира Аарън Ленън, след което рефера на срещата изгони с директен червен картон футболиста на Апоел Тел Авив.

През второто полувреме Бербатов имаше няколко възможности да се разпише в противниковата врата, но така и не успя да реализира второ попадение в срещата.

След тази победа Тотнъм запази шансовете си за преминаване на груповата фаза в турнира за Купата на УЕФА.