Манчестър Юнайтед постигна втора победа от началото на тазгодишното издание на Шампионската лига. „Червените дяволи” постигнаха победа с 2:1 срещу Волфсбург в мач от група В.

Българският нападател Димитър Бербатов бе оставен първоначално от мениджъра сър Алекс Фъргюсън на резервната скамейка, но в 20-та минута се появи на мястото на Майкъл Оуен, който получи отново контузия.

В първите минути на срещата Волфсбург създаде повече опасности пред вратата на Томаш Кушчак. Бербатов имаше две възможности пред вратата на Беналио, но пропусна да се разпише.

Доста изненадващо Волфсбург успя да поведе в резултата в 56-та минута, когато Хасебе центрира топката към Един Дзеко, който бе оставен непокрит и с глава технично прехвърли Кушчак за 0:1.

Все пак Манчестър Юнайтед бързо стигна до изравнителен гол в 59-та минута, когато Райън Гигс стреля от пряк свободен удар, след което топката рикошира в Кристиан Гентнер и излъга Диего Беналио за 1:1.

След изравнителното попадение футболистите на Манчестър Юнайтед установиха пълен контрол върху срещата и логично те стигнаха и до победен гол, който падна в 78-та минута, когато Рууни подаде към Бербатов, а той продължи към Райън Гигс, който намери Майкъл Карик, а той от границата на наказателното поле на Волфсбург разстреля Бенали и по този начин оформи крайния резултат в срещата 2:1.

След тази победа Манчестър Юнайтед вече води в класирането в група В с актив от 6 точки, докато Волфсбург и ЦСКА Москва имат по 3, а Бешикташ е с 0.