Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов взе участие в бенефиса на немския футболист Бернд Шнайдер, който сложи край на кариерата си. Двамата играха заедно по време на периода на Берба в Байер Леверкузен и заради това българинът бе поканен в последния мач на Шнайдер.

Футболистът на Манчестър Юнайтед бе в отбора „Звездите на Шнайдер”, който се изправи срещу сегашния отбор на Байер Леверкузен пред 20 хиляди зрители на „БайАрена”.

Освен Бербатов, в тима на звездите личаха имената на Михаел Балак, Йенс Леман, Зе Роберто, Дитмар Хаман, Улф Кирстен и всички звезди на „аспирините” от сезон 2001/02, които стигнаха до финала в Шампионската лига.

Българският нападател влезе в игра в 25-та минута на мястото на друг свой бивш съотборник – Оливер Нювил и успя да вкара гола за 5:5 в 65-та минута. В крайна сметка мачът завърши 6:5 за тима, в който игра Бербатов.

Бернд Шнайдер пък се пусна по едно полувреме и за двата отбора, като вкара общо четири гола и така по великолепен начин завърши кариерата си, преминала в отборите на Карл Цайс Йена, Айтрахт Франкфурт и Байер Леверкузен.