Въпреки страхотните изяви на Димитър Бербатов, Тотнъм отпадна от турнира за Купата на УЕФА след изпълнение на дузпи.

В срещата – реванш срещу ПСВ Айндховен, Бербо вкара за 1:0 в 81-рата минута и по този начин вкара мача в продължения, след като първата среща завърши при същия резултат, но за холандците.

Бившият играч на Байер Леверкузен започна като титуляр и за пореден път бе сред най-активните на терена за своя отбор.

Преди гола, нападателят се отличи с два по-опасни удара пред вратата на Гомес, които обаче не затрудниха бразилския страж. Бербатов пробва късмета си на два пъти и от фаул, но не бе точен.

Гостите от Лондон бяха по-активни през по-голямата част от мача, но победният гол падна едва в 81-вата минута.

Мениджърът на „шпорите” пусна в игра на почивката Дарън Бент, който влезе на мястото на защитника Йунг-Пьо Лий. В 61-вата минута пък Рамос пусна в игра и Аарън Ленън на мястото на Ледли Кинг, като в игра останаха едва двама чисти защитници.

Това обаче даде ефект и натискът на тима стана още по-осезаем, за да се стигне до 81-вата минута и попадението на Бербатов.

Паскал Шимбонда със сетни усилия успя да овладее топката на тъч линията и с прекрасно центриране намери българина на границата на наказателното поле. Оттам Берба с мощно воле препарира Гомес и даде преднина за своя тим.

В продълженията нов гол обаче не падна и така победителят трябваше да се реши след изпълнения на дузпи.

Тими Симонс вкара за 1:0, а след него Димитър Бербатов стреля в десния ъгъл на Гомес и изравни статуквото.

Точният изстрел на Бербо явно разсея Данко Лазович, чийто удар бе спасен от Робинсън. Младокът Джейми О’Хара даде предимство на „шпорите, въпреки че Гомес успя да докосне топката, но от ръцете му тя удари страничната греда и попадна във вратата.

Джеферсън Фарфан направи 2:2 с хладнокръвен изстрел в левия ъгъл на Пол Робинсън. След него обаче Том Хъдълстоун даде ново предимство на Тотнъм.

Салсидо вкара за 3:3, а Дарън Бент с мощна тупалка вкара четвъртата дузпа за Тотнъм.

След него Джуджак вкара и така остави своя тим в двубоя. Така се стигна до удара на Джърмейн Динас, който можеше да класира Тотнъм напред. Вместо това обаче, Гомес улови топката и така се стигна до нови изпълнения от 11-те метра.

Бакал не сгреши за ПСВ, а след него и Зокора бе безгрешен.

При седмата дузпа Марселис вкара в левия ъгъл и направи 6:5 за холандците.

Фатален за „шпорите” бе ударът на Паскал Шимбонда, който не уцели вратата и така прати ПСВ Айндховен напред в турнира.