След като в петък нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов разкри душата си пред „Сън”, признавайки колко трудна е била за него първата година на Олд Трафърд, в събота капитанът на националния отбор на България даде друго интервю, в което потвърждава достоверността на една история от миналото си, която винаги е отказвал да коментира.

„Откъде научихте за това?”, реагира изненадано голмайсторът, когато е попитан от „Таймс” вярно ли е, че още докато е играел в България е бил отвлечен от известен мафиотски бос.

„Да, истина е. Такива бяха времената. Беше ужасно изпитание, но оттогава мина много време”, коментира Бербатов с тон, който ясно показва, че темата му е неприятна.

Както е известно, преди години Бербатов е бил отвлечен от покойния бос на ВИС-2 Георги Илиев. След една сутрешна тренировка на ЦСКА, Бербатов си почива на Панчарево, когато в бунгалото му идва непознат мъж. Той обяснява, че приятели на Бербатов са дошли да го видят, но не могат да дойдат до Панчарево и го чакат в кафене в центъра.

Във въпросното заведение футболистът се натъква на трима здравеняци, които без много обяснения го замъкват при Илиев, който тогава е собственик на Левски Кюстендил. Предложението на могъщия бизнесмен е било Бербо да заиграе в неговия тим срещу много голяма заплата.

Преди да се стигне до разговора, уплашеният Бербатов вече е успял да се обади по телефона на майка си. Тя веднага се е свързала с баща му, а скоро за всичко научава и босът на ЦСКА Илия Павлов. Благодарение на неговата намеса бъдещата звезда е освободена, а случаят се потулва.