Димитър Бербатов бе включен от „Sky Sports” в интересната класация Топ 10 на многостранните звезди на футбола, след като през седмицата бившият български национал поигра десетина минути за Манчестър Юнайтед като централен защитник и се справи на добро ниво.

Припомняме, че Бербатов бе титуляр при гостуването на Лийдс в мач от третия кръг за Купата на Лигата, спечелено с 0:3, а в края на срещата младият бранител на червените дяволи Езекиел Фрайърс получи травма и напусна терена.

Сър Алекс Фъргюсън вече бе направил трите си смени и Бербатов сам се нагърби с отговорността да застане в сърцето на отбраната, помагайки на Ман Юнайтед да не допусне гол на Елънд Роуд.

„След като Димитър Бербатов влезе в ролята на централен защитни, skysports.com обърна внимание и на няколко други разнообразни изпълнители”, обясняват англичаните за възникването на идеята за съставяне на десятката, в която играчите не се класирани от 1 до 10, а са изредени без да им се дава конкретна позиция „за универсалност”.

„Димитър Бербатов помогна да се запълни дефанзивна дупка за Манчестър Юнайтед срещу Лийдс във вторник, ставайки най-новият в дългата поредица играчи, били молени да заемат различна роля от тази, с която са свикнали”, пише „Sky Sports”.

„Имало е множество случаи през годините, когато полеви играчи са заставали в рамките на вратата. Тук skysports.com обръща внимание на няколко примера за тактическо преквалифициране от страна на мениджърите, опитвайки да направят нещо малко по-различно с цел да постигнат резултат.”

Ето и какъв е коментарът за Бербатов: „Той пасна добре като централен бранител. Българският нападател често е обвиняван, че се представя криволичещо в мачовете, а той беше доста щастлив да се вмъкне в защитното каре за последните минути на мача на Манчестър Юнайтед с Лийдс за Карлинг Къп. Дали той ще завърши прехода от енигматичен нападател в играещ с топката защитен играч по-късно през кариерата си ще се види в бъдеще.”

Освен Димитър Бербатов, в Топ 10 на универсалните играчи „Скай Спортс” поставя още Дейвид Джеймс, Крис Самба, Крис Сътън, Хавиер Масчерано, Антонио Валенсия, Микаел Есиен, Стивън Джерард, Джо Люис и Хорхе Кампос.