Българската суперзвезда на Тотнъм Димитър Бербатов даде обширно интервю за официалния сайт на „шпорите”, в което говори за предстоящия сезон в Премиършип.

Нападателят вярва, че духът и упоритостта на отбора на Тотнъм са помогнали на новите футболистите да се приспособят лесно към отбора.

Дарън Бент и Юнес Кабул са на подготовка с отбора в Южна Африка, докато Гарет Бейл пропусна пътуването заради контузия. Димитър, който през миналата година по същото време също бе новобранец, смята, че отборният дух е главна причина за успеха на отбора.

„Ако ни гледате по време на тренировка и наблюдавате други отбори, виждате как ние си говорим, шегуваме се, начинът, по който посрещаме новите играчи. Страхотно е и трябва да е точно така”.

„Много съм доволен от това, защото когато имаш добър отборен дух, тогава може да постигнеш много във футбола”.

„Най-важното в предсезонната подготовка не са победите, а да виждаш как отборът играе и как новите играчи се адаптират към начина на игра на нашия тим”.

„Когато Премиършип започне, тогава разбира се резултатите са най-важни, но до тогава трябва да се подготвим добре и съм сигурен, че ще направим точно това”, допълни звездата.

„Насладих се на времето в Южна Африка. Сега ни остава още един мач и като играч на Тотнъм искам да спечеля. Всичко върви добре и няма от какво да се оплачем”.

„Надявам се, че ще се приберем щастливи у дома. Мога да говоря за всички играчи, когато казвам, че прекарваме страхотно и сме доволни, че сме тук”, завърши Бербатов.