Според каталунския вестник „Спорт” българският нападател Димитър Бербатов е едно от имената, което ще бъде привлечено на „Ноу Камп” през лятото. Голмайсторът на „шпорите” попадна в списъка от 10 футболисти на треньорския щаб, като ръководството на клуба е обещало привличането на поне седем от тях.

Новият наставник на Барселона Хосеп Гуардиола е посочил трима нападатели, като освен Бербатов в списъка попадат още Карим Бензема от Лион и тогоанецът Емануел Адебайор от Арсенал.

Според информацията на вестник „Спорт” Бербатов със сигурност иска да напусне настоящия си клуб, след прекрасния сезон на „Уайт Харт Лейн”. Именно блестящите изяви на българина предизвикаха интереса на редица грандове от Европа сред които попада и бившият клуб на Христо Стоичков. Милан и Манчестър също следят ситуацията отблизо.

В същото време камерунецът Самуел Ето’о почти сигурно напуска „каталунците”, а не е изключен вариантът той да се озове именно в Тотнъм. Според информациите в Испания Барселона ще трябва да се раздели с 25 млн. евро, ако иска да има Бербатов в редиците си.

В списъка на Барселона попадат още футболистите на Севиля Дани Алвеш и Сейду Кейта, както и халфът на Арсенал Александър Хлеб.