Шефовете на английския Тотнъм са „препоръчали” на мениджъра на тима Мартин Йол да не оставя Димитър Бербатов на резервната скамейка в срещата за Купата на Англия в неделя срещу Челси, съобщава ексклузивно британският „Индипендънт”.

Специална дискусия между ръководството и спортно-техническия щаб се е провела в събота и неделя, за да обсъди кога и защо трябва да играе българския нападател.

Мартин Йол извади Бербатов след 66 минути по време на срещата от ФА Къп в неделя срещу Челси, а впоследствие отборът изпусна победата и сега ще преиграва двубоя. Бербатов вкара първия гол за крайното 3:3.

Холандският мениджър на Тотнъм първоначално възнамерявал да остави Бербо да почива и да събира сили за реванша за Купата на УЕФА срещу Брага в Лондон. Водещите фигури в клуба обаче заявили категорично, че няма начин най-добрият нападател на тима да бъде извън игра в мач като този с Челси.

На Йол било показано ясно, че Бербатов трябва да играе срещу Челси и затова мениджърът сменил в последния момент Мидо от стартовия състав.

„Индипендънт” твърди, че намерението да не пусне в действие Бербатов, говори много за това, че Йол всъщност не вярва, че неговият състав може да спечели мача. Причината за заповедта Бербатов да играе на всяка цена е една – Купата на Англия и Купа на УЕФА са единствените трофеи, за които Тотнъм се бори в момента.

Тази „препоръка” обаче поставя въпросителни и около бъдещето на Мартин Йол в клуба, тъй като недоволството на холандеца расте непрекъснато. Той няма пълен контрол и върху извършваните от Тотнъм трансфери. С това се занимава техническият директор, Деймиън Комоли. Докато идеята на Комоли да бъде привлечен Бербатов се оказа особено успешна, той не сполучи толкова с трансферите на Беноа Асу-Екото и Дидие Зокора.