Българският нападател Димитър Бербатов попадна в отбора на кръга на английското първенство, след като отбеляза два гола за своя Тотнъм при победата с 4:0 над лондонския си съперник Уест Хем.

Според класацията на "Телеграф", Бербатов и Фернандо Торес, са идеалният нападателен тандем за 29-я кръг на Висшата лига.

С 12 гола до момента в първенството, капитанът на националния отбор на България заема четвърто място сред нападателите, като пред него са Емануел Адебайор (Арсенал) и Фернандо Торес (Ливърпул) с по 19 попадения, както и Бенжани Мварувари с 13. Равни с Бербатов с по 12 гола са съотборникът му Роби Кийн и Якубу Айегбени (Евертън).

В защитата на отбора на 29-я кръг си личат имената на крайните защитници на "шпорите" Алан Хътън и Паскал Шимбонда, а четворката допълват Мартин Шкъртел (Ливърпул) и Филип Сендерос (Арсенал). Хосе Рейна (Ливърпул) заема вратарския пост, а в халфовата линия Аарън Ленън (Тотнъм) си партнира със Стивън Джерард (Ливърпул), Франсеск Фабрегас (Арсенал) и Мортен Гамст Педерсен (Блекбърн).