Асът на Тотнъм и българския национален отбор ще получава най-добра заплата в лондонския тим, ако не напусне през този летен прозорец. Агентът на футболиста Емил Данчев сподели в дискусионен клуб „Футбол.бг”, че подобни разговори с босовете на „шпорите” вече са били водени.

Мениджърът на Бербо не пожела да внесе яснота откъде идват най-настоятелните предложения за българския футболист с най-висока трансферна цена. На въпрос на Гонг, къде искат по-силно Бербатов, в Англия или в друга от водещите футболни страни в Европа, Данчев отговори: „Ще отговоря така, както изписват по CNN, когато отразяват някакви много сериозни събития „No Comments”. Нямам право да говоря в детайли, поне не и в този момент”.

„Димитър Бербатов няма фиксирана цена в договора си. Дори и да имаше такава тя
можеше да бъде преразгледана в даден момент. Аз имам мое мнение за неговата цена, но то няма стойност, защото е важно даден клуб, колко би платил, за да го има в отбора си”, допълни Емил Данчев.

Импресариото на голмайстора призна още в началото на пресконференцията, че няма да роди някаква сензационна новина свързана с най-класния му клиент. Мениджърът Данчев не скри, че за Бербатов е важно, да намери в даден момент, по-високо ниво за развитието на кариерата си.

„Не вярвам нещо да зависи от утрешния финал в Шампионската лига. Този въпрос все пак трябва да е насочен към мениджърите на двата отбора. Ако имаше нещо такова, аз щях да съм в Москва, а не тук при вас”, продължи Емил Данчев.

Димитър Бербатов нееднократно бе спряган за трансфер в отборите стигнали до последния мач в Шампионската лига Манчестър Юнайтед и Челси.