Съветниците в Благоевград удостоиха футболист №1 на България и титуляр на английския футболен тим “Тотнъм” – Димитър Бербатов със званието “Почетен гражданин на Благоевград”. Това стана на заседание на местния парламент, но след повторен таен вот.

На първото гласуване “почетното гражданство” на Бербатов подкрепиха 22-ма съветници, четирима гласуваха “против”, двама се въздържаха и двама пуснаха празни бюлетини, с което парламентаристите отказаха да присъдят отличието на именития ни съгражданин.

„Димитър Бербатов е официалният световен посланик на УНИЦЕФ. Имаме уникалната възможност той да бъде и световният посланик на Благоевград, така че недоумявам кой и защо си позволява да гласува против присъждане на това звание” – това заяви председателят на Общинския съвет Радослав Тасков, който подчерта, че оспорва взетото решение и го подлага на повторно гласуване.

Отново чрез таен вот, на второто гласуване 26 съветника се обявиха “за” удостояване с отличието на Бербатов, нито един не гласува против, четирима се въздържаха и един парламентарист пусна празна бюлетина.