Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов даде интервю на министъра на външните работи Ивайло Калфин по случай 15-годишнината на Дарик радио.

Звездата на Тотнъм разкри, че дербито, което предстои с Арсенал във вторник, може да се нарече мачът на „годината”, заради големия емоционален заряд. Двата отбора ще се изправят на полуфинал за Купата на лигата, като арената на сблъсъка е стадионът на „шпорите”.

„За мен лично всеки мач е важен и се стремя да побеждавам във всеки двубой. Разбира се, не винаги се получава, но се стремим да се усъвършенстваме във всяка тренировка, а след това да го покажем на терена. Двубоят с Арсенал е може да се нарече като мач на годината, може би и защото има една ненавист между феновете. Този двубой е арена, за да покажем кой е по- по- най-. Ще бъде тежък мач, но и много интересен за всички, които ще го гледат”, каза Бербатов пред Калфин.

„Не съм човек, който търси внимание. Старая се да си върша работата добре, а вниманието ласкае. Понякога дори ми става неудобно.”

Колкото до кампаниите на УНИЦЕФ, в които участва българският футболист, Бербатов заяви: „Всеки е бил дете, а аз може би винаги ще си остана едно дете вътре в себе си. Това са кампании чрез които мога да помагам. Призоваваме за толерантност, защото дори и децата в неравностойно положение са като нас. Сега новата кампания е за училище без насилие. Затова има и денонощни и безплатни телефони, за да получат помощ от цели екипи. Една кауза, която се е водила и преди мен, но се надявам да помогна. Дали с известността си, дали с финансова помощ, винаги има какво да се направи. Посещението в училището беше много трогателно и когато отидох, посрещането им направо ме трогна. Защото е важно да направиш едно дете щастливо. Сега работим с УНИЦЕФ над още няколко неща.”

„Вече започват да ни познават в Европа, нали за това работим всички извън България. Аз го правя със сърце. Ние имаме талантливи хора, които се занимават в различни сфери и се надявам, че по един начин показваме каква страна сме и каква можем да бъдем. Ако всички работим в правилната посока, можем да постигнем нещо”, завърши Бербатов.