Тотнъм спечели с 2:0 българското дерби срещу Манчестър Сити в четвъртфинала на турнира за Купата на лигата, а пълни 90 минути и за двата тима изиграха Димитър Бербатов и Мартин Петров.

Въпреки че играха цели 70 минути с десет човека, гостите от Лондон владееха инициатива, докато гражданите не успяха да покажат играта, с която постигнаха серия от десет поредни домакински победи.

Джърмейн Дефоу даде преднина на шпорите още в петата минута на двубоя на Сити Ъв Манчестър, който бе оставен сам срещу Джо Харт след пробив на Аарън Ленън, като при завършващия пас остана съмнение, че Дефоу е в засада.

Тотнъм остана с човек по-малко в 19-ата минута, когато Зокора фаулира Елано и бе директно изгонен от рефера Стив Бенет, въпреки че това бе едва първото му нарушение в мача.

Няколко минути, след като гостите заиграха с десет играчи, те отново бяха по-добрият отбор на терена, като Бербатов пропусна да удвои резултата, стреляйки над вратата.

През втората част на срещата Бербо се нагърби и с ролята на плеймейкър в Тотнъм, навъртайки забележителен километраж, той успяваше да контролира темпото на игра и да спре устрема на Мартин Петров и компания.

Именно Бербатов бе в основата на втория гол на Тотнъм в 81-ата минута, когато с пас от дълбочина намери резервата О’Хара, той бързо препрати топката към Малбранк, който напредна, премина през защитник и забоде за втори път топката във вратата на Харт.

Тотнъм продължава на полуфиналите, а Манчестър Сити ще се концентрира върху представянето си в шампионата, където има доста по-добри изходни позиции от шпорите за атака на местата, даващи право на участие в евротурнирите.